Maak kennis met Rogier en Iris

de nieuwe eigenaren van Perruque per 1 juni 2022

Het roer om

Rogier en Iris hebben ontzettend veel zin om Perruque over te nemen. ‘Vooropgesteld: we zullen er alles aan doen om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken, zoals u dat ook van Janny en Nico gewend bent! Bij ons staan gastvrijheid, gezelligheid en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel,’ zegt het enthousiaste stel.

Het duo uit Utrecht heeft ervoor gekozen om het roer om te gooien, de Randstad achter zich te laten en naar Friesland te verhuizen! Rogier is docent op de Hogeschool van Utrecht en Iris werkt al meer dan een decennium in de media, momenteel voor een dagelijkse talkshow. Daarnaast is ze sportdocent én trouwambtenaar. Die laatste twee dingen hoopt ze in Friesland te kunnen voortzetten, naast het runnen van Perruque.

Enthousiast over Friesland

Vanwaar de dappere beslissing om van werk te switchen en vanuit de grote stad naar het Friese dorp Koudum te verhuizen? ‘We zijn nog steeds erg gelukkig in ons werk, maar we hadden de afgelopen jaren veel gesprekken over het samen runnen van een bedrijf’, zegt Iris. Rogier vult haar aan: ‘Omdat we al ervaring hebben met het runnen van een B&B in Utrecht, was dit voor ons de meest logische keuze. In de Randstad is het financieel gezien geen optie om uit te breiden. En onze vakantie afgelopen zomer in Friesland maakte ons enthousiast voor deze noordelijke provincie.’

Rogier vervolgt: ‘Verder denken we elkaar goed aan te vullen in de dagelijkse praktijk. Zo is Iris als journalist van nature nieuwsgierig en vindt ze het leuk om met iedereen praatjes te maken. Vanuit haar werkzaamheden is ze heel erg gewend om mensen te enthousiasmeren en ze het naar de zin te maken. Ik kan op mijn beurt goed overzicht houden van wat er moet gebeuren en hou onze langetermijnvisie in de gaten. Bovendien zijn we beiden niet vies van hard werken.’

Nieuwe ideeën

Iris vervolgt: ‘We hebben ontzettend zin in deze nieuwe uitdaging en hebben ook direct allerlei ideeën over bijvoorbeeld het aanbieden van arrangementen. Zo hebben we besloten om onze gasten driegangenmenu’s aan te bieden; home cooking dus. We zijn al gerechten aan het uitproberen op onze familie en vrienden!’

Rogier en Iris hopen veel gasten te mogen ontvangen, maar ze hopen ook veel over Friesland te leren. ‘Het is toch een beetje een nieuwe provincie voor ons en er valt nog zoveel te ontdekken! Het is bijna jammer dat we in het hoogseizoen zelf weinig tijd zullen hebben om op ontdekkingstocht te gaan, maar we zijn wel benieuwd naar de ervaringen van onze gasten’, zegt Rogier, ‘Iris is zelfs al Duits aan het leren!’ ‘Ja, want ik wil natuurlijk ook met onze Duitse gasten kunnen praten! Eerst maar eens het Duits onder de knie krijgen en hopelijk ook ooit nog het Fries,’ vertelt de enthousiaste nieuwe eigenares.

U leest het al: u bent van harte welkom om in het Friese Perruque (nu met een Randstedelijk tintje) te komen slapen, ontbijten én dineren. ‘We bieden trouwens ook lunchpakketjes aan voor onderweg’, zegt Rogier. U zult, kortom, niets tekort komen!

Wilt u het Friesland-avontuur van de nieuwe eigenaren volgen? Dat kan via Instagram of Facebook.

Perruque: onderneemt duurzaam en eerlijk

GOUDEN Green Key 

Perruque voert het Green Key Goud label. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Wij doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat u als gast inlevert op comfort en kwaliteit. We gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. 

Spaarzaam met energie en water, zonder dat u het merkt!

Perruque gaat bewust en spaarzaam om met gebruik van energie en water. Ons dak ligt vol met  zonnepanelen daarmee zijn we voor wat betreft ons elektriciteitsverbruik zelfvoorzienend. Het water wordt verwarmd met een energiebesparende warmteboiler. We  gebruiken LED lampen, lichtsensoren en timers voor de verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bovendien milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt, gebaseerd op het cradle-to-cradle concept (volledig afbreekbaar, zonder belasting voor het milieu).

Natuurlijk scheiden wij ook ons afval, op de kamers en in onze appartementen vragen wij dat u ook te doen.

Zoals u al doorhad vinden wij aandacht voor het milieu naast een tevreden gast belangrijk. Als gecertificeerd bedrijf voldoet B&B Perruque aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit).

Fairtrade certificaat

Onze filosofie is: wat je dichtbij haalt hoeft niet van ver te komen. Voor ons ontbijtbuffet en de warme maaltijden gebruiken wij zoveel mogelijk streekproducten. Niet alleen lekker, maar óók milieubewuster én gezond!

De producten die we niet van dichtbij, maar juist van ver halen zijn Fairtrade. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan duurzaam, verantwoord en eerlijk ondernemen – over de hele wereld!

Toen Perruque nog geen pension maar politiebureau was…

Een foto uit 1981, toen het pand door de Rijkspolitie nog volop in gebruik was als bureau.

Een recente foto. We kunnen wel stellen dat er veel is veranderd!

Perruque op TV

Perruque is meerdere malen op televisie geweest! De vorige eigenaren Nico en Janny waren deelnemers aan het programma Bed and Breakfast van Omroep MAX.

Ook Omrop Fryslân maakte mooie beelden:

Klantenbeoordelingen om trots op te zijn

Booking.com 9,4

154 beoordelingen

Hotels.nl 8,7

40 beoordelingen