Ons verhaal en het verhaal van Perruque

Hoe het begon…

Janny speelde al langer met het idee voor een eigen B&B. Toen in april 2004 de politie een nieuwe locatie in Koudum betrok, greep ze haar kans. Janny kocht het oude pand. Ze stoeide met de tekeningen en liet het voormalig politiebureau verbouwen tot een gastenverblijf met 9 kamers. Al snel verwelkomde ze haar eerste gasten in B&B/pension Perruque.

En toen…

In september 2007 kwam Nico, destijds en nog altijd werkzaam bij spoor-,weg- en waterbouw, als gast logeren en sloeg de vlam over. Sinds die tijd runt het stel Perruque met veel bevlogenheid samen en timmeren ze flink aan de weg.

En nu …

Perruque is inmiddels een begrip. Nico en Janny staan voor optimale service en kwaliteit. De appartementen, de kamers en het ontbijt zijn tot in de puntjes verzorgd. Met een flinke knipoog verwijzen ze naar het historische karakter van het pand. Maar bovenal streven ze naar een ongedwongen en persoonlijke sfeer. Graag geven zij hun gasten een warm thuisgevoel.

Naast een goede nachtrust staat gezamenlijk eten in Perruque centraal. Vanuit de keuken serveren Nico en Janny de heerlijkste warme maaltijden. Zij kiezen bij voorkeur voor streekproducten, eet gerust eens een hapje mee!

En u …?

Nico en Janny verwelkomen u van harte. Gasten die u voorgingen beloonden hen en Perruque in haar geheel met dikke cijfers. Kom en beoordeelt u het zelf!

#trots!

Wij ontvingen op basis van vele mooie gastreviews al 4 jaar op rij een Gouden Zoover Award. Lees meer…

Uitreiking Zoover Awards 2016

Perruque: onderneemt duurzaam en eerlijk

GOUDEN Green Key 

Perruque voert het Green Key Goud label. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Wij doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat u als gast inlevert op comfort en kwaliteit. We gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. 

Spaarzaam met energie en water, zonder dat u het merkt!

Perruque gaat bewust en spaarzaam om met gebruik van energie en water. Ons dak ligt vol met  zonnepanelen daarmee zijn we voor wat betreft ons elektriciteitsverbruik zelfvoorzienend. Het water wordt verwarmd met een energiebesparende warmteboiler. We  gebruiken LED lampen, lichtsensoren en timers voor de verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bovendien milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt, gebaseerd op het cradle-to-cradle concept (volledig afbreekbaar, zonder belasting voor het milieu).

Natuurlijk scheiden wij ook ons afval, op de kamers en in onze appartementen vragen wij dat u ook te doen.

Zoals u al doorhad vinden wij aandacht voor het milieu naast een tevreden gast belangrijk. Als gecertificeerd bedrijf voldoet B&B Perruque aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit).

Fairtrade certificaat

Onze filosofie is: wat je dichtbij haalt hoeft niet van ver te komen. Voor ons ontbijtbuffet en de warme maaltijden gebruiken wij zoveel mogelijk streekproducten. Niet alleen lekker, maar óók milieubewuster én gezond!

De producten die we niet van dichtbij, maar juist van ver halen zijn Fairtrade. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan duurzaam, verantwoord en eerlijk ondernemen – over de hele wereld!

Toen Perruque nog geen pension maar politiebureau was…

Een foto uit 1981, toen het pand door de Rijkspolitie nog volop in gebruik was als bureau.

Een recente foto. We kunnen wel stellen dat er veel is veranderd!

Perruque op TV

Perruque is meerdere malen op televisie geweest! Nico en Janny waren deelnemers aan het programma Bed and Breakfast van Omroep MAXX.

Ook Omrop Fryslân maakte mooie beelden:

Klantenbeoordelingen om trots op te zijn

Booking.com 9,4

154 beoordelingen

Hotels.nl 8,7

40 beoordelingen