Ontdek een verrassend veelzijdige omgeving!

Koudum, het dorp waar B&B/pension Perruque is gelegen, ligt centraal in de Friese Zuidwesthoek. Dit  maakt het de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de verrassend veelzijdige omgeving. Er zijn talloze mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Of u kiest voor de waterwegen middels kano of sloep!

Elfsteden

Binnen een straal van 30 km vindt u 7 van de Friese Elfsteden: Bolsward, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen en Workum. Elk stadje heeft zijn eigen charme en is de moeite van het bezoeken waard. Voor een historische beleving van alle gehouden Elfstedentochten bezoekt u het schaatsmuseum in Hindeloopen. Vanaf Koudum voert een prachtig (fiets/wandel)pad u, dwars door de landerijen, naar dit autoluwe stadje even verderop.

Schilderachtig Gaasterland 

De Gaasterlandse bossen liggen op slecht 5 km afstand van Perruque. In Mirns treft u een uniek punt: met het eeuwenoude Rijsterbos in de rug strekt het IJsselmeer zich voor u uit. Langs de kustlijn vindt u diverse natuurgebieden en meerdere strandjes, elk met een eigen karakter.

Stap op de boot!

Meevaren op een echt Fries skûtsje is een ware belevenis, dichtbij Perruque zijn hiervoor diverse mogelijkheden.  Een oversteek vanuit Stavoren naar Enkhuizen is in de zomermaanden ook dagelijks mogelijk, u heeft dan ruimschoots de tijd om een bezoek te brengen aan het Zuiderzeemuseum of lekker te winkelen. En zelfs de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland zijn betrekkelijk dichtbij. Een dagtocht vanuit Harlingen of Holwerd is een absolute aanrader.

In de winter

In de winterperiode is Friesland ook prachtig, vooral wanneer er ijs ligt. Koud? Wij heten u een warm welkom! Bij Perruque brandt de houtkachel, zowel binnen als buiten. We bieden u graag een kop eigengemaakte soep aan.

Bij een goede natuurijsvloer nemen we u mee uit schaatsen, of wijzen u de weg naar de mooiste winterse plekjes. Vele musea en andere uitgaansgelegenheden zijn ook in de wintermaanden geopend. Graag informeren wij u over de verschillende  mogelijkheden, eventueel afgestemd op uw specifieke wensen.

Sportief!

Gewend om lekker te sporten? Vanaf nu kunt u tijdens uw verblijf bij Perruque gewoon lekker doortrainen.

Bij de nieuwe en veelzijdige sportschool Sport34 in Koudum kunt u maandag tot en met zaterdag terecht voor een stevige workout!

High Lights Fryslân
Tip
Links