Groepsaccommodatie Friesland

de perfecte plek voor families en vriendengroepen

Op zoek naar een groepsaccommodatie voor een weekje of weekendje weg met familie of vrienden? (Voor maximaal 22 personen en met onze appartementen erbij zelfs uit te breiden naar 30!)

Het oud-politibureau in Koudum, B&B Perruque, in Zuidwest Friesland is de perfecte plek. Iris en Rogier ontvangen jullie graag!

Comfortabele kamers 

De meeste groepsaccommodaties bieden weinig comfort. Regelmatig vind je er slaapvertrekken met stapelbedden en basic voorzieningen, zoals simpele houten stoelen waar je niet al te lang op wilt zitten. B&B Perruque onderscheidt zich door fijne kamers en 2 appartementen met heerlijke bedden, schone badkamers en een knus interieur. In de algemene ruimte hebben we comfortabele stoelen, waar je gerust de hele avond met je gezelschap op kunt zitten. Ook gezinnen met kinderen verblijven hier heerlijk. Perruque is gevestigd in het voormalig politiebureau van Koudum. Er zijn nog twee authentieke cellen aanwezig waar de gevangenen in de celdeuren hun initialen hebben achtergelaten.

Gezamenlijke ruimte

De centrale plek in de B&B is de gezellige gezamenlijke ruimte die lekker licht is door het glazen dak. Hier kunnen jullie met z’n allen ontbijten, spelletjes doen, borrelen of gewoon lekker ontspannen. Op verzoek kunnen jullie hier ’s avonds ook genieten van een heerlijke 3-gangen maaltijd van Iris en Rogier.

Aangrenzend ligt de grote, zonnige tuin met ook een overdekt gedeelte, waar jullie in de zomer lekker buiten kunnen zitten aan een lange tafel. In de herfst en winter kan binnen de haard aan, en is het ook heerlijk vertoeven.

Warm welkom

Wij, Rogier en Iris, heten je van harte welkom in de B&B. Beiden zijn we afkomstig uit de Randstad, maar inmiddels al een aantal jaren de trotse eigenaren van Perruque. We zullen ervoor zorgen dat jullie niets tekort komen en kunnen genieten van Fryslân!

Wat is er te doen?

Wanneer je met de hele familie of met een vriendengroep op pad gaat, is het leuk om met z’n allen activiteiten te ondernemen. Er is gelukkig genoeg te doen in de directe omgeving en in Friesland in het algemeen! Weet je niet waar je moet beginnen? Iris en Rogier denken graag met je mee om van deze trip een succes te maken. Hier alvast wat ideeën:

  • Fietsen in de omgeving: Verken pittoreske (vissers)plaatsjes als Sloten, Balk, Heeg, Woudsend en Hindeloopen op de (elektrische) fiets. Deze huur je gewoon bij B&B Perruque!
  • Bezoek de hoofdstad: Zin in wat meer levendigheid? Ga dan een dagje naar Leeuwarden! Deze bruisende stad heeft meer dan genoeg bezienswaardigheden om te ontdekken.
  • Kitesurfen en windsurfen: Zijn jullie een groep adrenalinejunkies? Ga dan kitesurfen of windsurfen op het IJsselmeer. Er zijn prachtige spots dichtbij, zoals het Mirnserklif waar vaak veel wind staat. Boek een beginnerscursus of neem je eigen gear mee. Iets rustiger aan? Wat dacht je van suppen op de Friese meren?
  • Rondvaart of zelf varen: Met zoveel water in de directe omgeving is een dagje varen met een boot eigenlijk een must. Neem deel aan een rondvaart of huur zelf een motor- of zeilboot, of zelfs een echte Friese skûtsje!
  • Schaatsen: Zou er ooit nog een Elfstedentocht komen? Dan moet je zeker naar B&B Perruque komen, aangezien we dichtbij de route liggen. Tot die tijd waan je je een echte Fries als je je schaatsen onderbindt wanneer het een keer goed gevroren heeft.
Klantenbeoordelingen om trots op te zijn

Booking.com 9,4

154 beoordelingen

Hotels.nl 8,7

40 beoordelingen