B&B Pension Perruque benoemd tot beste kleinschalige accommodatie van Friesland

Op de vakantiebeurs in de RAI werden ze begin januari 2018 weer uitgereikt, de felbegeerde Zoover Awards.   En opnieuw stonden Nico Kuijper en Janny Pruiksma, eigenaren van B&B Pension Perruque in Koudum, daar op het podium. Zij ontvingen net als vorig jaar een Gouden Award. Toen werden zij al de ‘Populairste B&B van heel Nederland’. Dit jaar leverde het rapportcijfer 9,5 hen de titel ‘Beste kleinste accommodatie van de provincie Friesland’ op.

Gedurende het jaar 2017 werden er tientallen reviews geschreven door gasten die in Perruque verbleven. Zij delen hun ervaringen graag online met als doel anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie. Woorden als ‘fenomenaal’, ‘gastvrij’, ‘super’ en ‘een aanrader’ zijn daarbij geen zeldzaamheid als het over B&B Perruque gaat.

Tijdens de feestelijke award uitreiking was de top tien van elke categorie aanwezig. In de categorie ‘kleine accommodaties’ bleek Perruque de Friese winnaar. “We zijn ontzettend blij met deze hoge waardering van onze gasten”, benadrukt eigenaresse Janny, “We werken elke dag ontzettend hard om de beste service en kwaliteit te bieden en dan is het natuurlijk fantastisch dat dit op deze manier wordt beloond!”

Pension Perruque verkozen tot Populairste B&B van Nederland

Winnaar Zoover Award Gold, voor populairste B&B 2016 bevindt zich in het Friese dorp Koudum

Eind juni 2016 kregen ze bericht dat ze genomineerd waren, Nico en Janny van B&B Pension Perruque in Koudum. Samen met 2 andere recreatiebedrijven uit het dorp, camping de Kuilart en minicamping Venema, zijn ze de strijd om de felbegeerde Zoover Awards editie 2016, aangegaan. Het florerende Perruque dong mee in de categorie Bed&Breakfast/Pensions. De 3 Koudumer ondernemers streden dus niet tegen elkaar.

Van 4 juli tot 4 september 2016 kon gestemd worden middels het geven van een online beoordeling: een review. De accommodatie met de meeste reviews zou uiteindelijk de nationale Award voor Populairste B&B mogen ontvangen. Veel gasten van Perruque schreven met deze wetenschap, vol overgave een beoordeling. Uit de eerste tussenstand eind juli, bleek het pension al op de tweede plaats van heel Nederland te staan.

Nico en Janny vroegen niet alleen gasten die deze zomer aanwezig waren hen te beoordelen, ze benaderden ook gasten die in het verleden bij hen waren verbleven. Via de maandelijkse nieuwsbrief, mailings en Facebook riepen ze zoveel mogelijk van hen op, hun stem uit te brengen. De spelregels stonden hierbij niet toe dat gasten beloond werden voor hun review. Toch boekte Perruque succes; uit de volgende tussenstand halverwege augustus bleek dat ze de koppositie veroverd hadden.

De organisatie Zoover attendeerde andere recreatiebedrijven op de promotionele aanpak van B&B pension Perruque en betitelde deze als origineel en effectief.

Op 29 september jl. mochten de eigenaren van Perruque de nationale Award voor Populairste B&B in ontvangst nemen, tijdens een spetterende Awardshow in Utrecht.

Nico en Janny zetten met deze prestatie niet alleen hun pension, maar ook Koudum duidelijk op de kaart. Steeds meer toeristen weten dit centraal in de Zuidwesthoek gelegen dorp te vinden, waar gastvrijheid – zeker bij Perruque – uitgedragen en gewaardeerd wordt.

Lees hier welke collega recreatieondernemers er nog meer een Award wisten te bemachtigen.